Wat wij aanbieden.

Diensten van Time To Walk

Samen de natuur in

Groepswandelingen

Één van de belangrijkste diensten van Time To Walk is de groepswandeling. Hiervoor gebruiken we gebruik van een 2-tal volledig omheinde terreinen, zodat alle honden los kunnen rennen, snuffelen, spelen.

Vanuit rust en veiligheid wordt de wandeling ingezet en begint al vanaf het moment van aankomst bij één van de omheinde velden. De wandeling wordt altijd aangelijnd begonnen zodat lichaam en spieren opgewarmd worden.

Aan het einde van de wandeling gaan de honden aangelijnd weer naar bus of nog een extra rondje over het veld voor een cooling down. Als ze nat zijn van het zwemmen worden ze eerst afgedroogd voor ze hun eigen kennel/ bench ingaan.

Samen een professioneel team

Ring-/Showtraining

Als je nog nooit naar een show bent geweest is het verstandig om rustig te beginnen. Basisvoorwaarde is natuurlijk dat de hond een rashond is, en dat, als zijn eigenaar in Nederland woont, de stamboom is ingeschreven in het Nederlandse Honden Stamboek (NHSB). Eigenaar en hond moeten op een show aan verschillende dingen wennen, en dus verschillende dingen leren.

Het voorbrengen in de ring is daarvan natuurlijk een belangrijk onderdeel.
Tijdens de Ring-/Showtraining worden eigenaar en hond voorbereidt op de presentatie in de ring tijdens de hondenshow.
Een aantal facetten zijn erg belangrijk op een hondenshow en daar trainen we dan ook op: juiste tempo bepalen voor het gangwerk, het gebit tonen, betasten van jouw hond door een vreemde, enige tijd stil kunnen staan, hoe kun je jouw hond het beste presenteren, kleding advies.
Wat ook heel belangrijk is om te weten zijn: wat zijn de min– en pluspunten van jouw hond.
De eigenaar moet leren hoe hij de hond hierin kan ondersteunen.

Er wordt getraind op een positieve manier

Ringtraining – Rotterdam e.o. | Facebook

Train z'n natuurlijke instinct

Speurtraining

Speuren is super leuk om te doen met je hond, want elke hond snuffelt en gebruikt zijn neus graag. Het is natuurlijk instinctief gedrag wat vanaf de geboorte aanwezig is. Het is geschikt voor elke hond en vanaf 8 weken oud.

Één van de diensten van Time To Walk die wij aanbieden is speurtraining, hierbij leren we je hond om zijn neus gericht te gebruiken. We gaan de hond leren een uitgezet mensen spoor te volgen. Speuren is zowel fysiek als mentaal een uitdaging voor je hond en heeft naast het leuk samenwerken ook nog andere positieve punten.

  • Actieve honden kunnen hun teveel-aan-energie kwijt.
  • Onzekere honden leren zelfstandig te werken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Geschikt voor de oudere hond.
  • Geschikt voor honden met gedrags- of medische problemen (vb. HD, atrose) i.v.m. de ontspannende werking.
Gewoon even tijd voor jouw hond!

Puppy- / Puber Coaching

Gewoon Honden Tijd verzorgt Praktijk gerichte trainingen voor Puppy’s en Pubers.

Pups & jonge honden 

Een goede start

Aan de slag met wennen aan alles dat ons drukke leven rijk is, zodat jouw pup de beste start krijgt. Dat staat bij ons voorop. Je leert wie jouw hond is, hoe je hem het beste kunt begeleiden en het beste uit een hondenleven kan halen. Gewoon Honden Tijd richt zich speciaal op het eerste levensjaar van de hond. Beloningsgericht aan de slag voor hond én mens.

Gewoon Honden Tijd – Home

 

 

Samen één team

Gedragsbegeleiding

Weet u even geen raad met het vertoonde gedrag van uw hond? Denk hierbij aan angst, agressie, trekken aan de lijn, onzekerheid, puberteit etc. Wij komen langs voor een kennismaking en kijken naar het probleem waar u tegen aanloopt. U krijgt meteen tips en hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van het probleem komen wij nogmaals langs of we gaan naar een locatie.
Er volgt als laatste een evaluatie en nazorg bezoek of wandeling.

HUS Time To Walk & Gewoon Honden Tijd zorgt ervoor dat hond en baas een gezonde eenheid zijn.