Wat wij aanbieden.

Diensten van Time To Walk

Samen de natuur in

Groepswandelingen

Één van de belangrijkste diensten van Time To Walk is de groepswandeling. Hiervoor gebruiken we zoveel mogelijk verschillende locaties, zodat het iedere keer weer een uitdaging is voor de honden.

Vanuit rust en veiligheid wordt de wandeling ingezet en begint al vanaf het moment van aankomst bij het uitlaatgebied. Aangelijnd gaan we op pad naar het losloop gebied waar de honden heerlijk met elkaar kunnen ravotten. Aan het einde van de wandeling gaan de honden aangelijnd weer naar bus. Als ze nat zijn van het zwemmen worden ze eerst afgedroogd voor ze hun eigen kennel/ bench ingaan.

Samen een professioneel team

Ring-/Showtraining

Als je nog nooit naar een show bent geweest is het verstandig om rustig te beginnen. Basisvoorwaarde is natuurlijk dat de hond een rashond is, en dat, als zijn eigenaar in Nederland woont, de stamboom is ingeschreven in het Nederlandse Honden Stamboek (NHSB) en dat naam en adres op het eigendomsbewijs overeenstemmen met de werkelijkheid. Is dit niet het geval dan moet je dat eerst regelen bij de Raad van Beheer. Eigenaar en hond moeten op een show aan verschillende dingen wennen, en dus verschillende dingen leren.

Het voorbrengen in de ring is daarvan natuurlijk een belangrijk onderdeel. Ervaren exposanten oefenen baas en hond met wat ze in de ring moeten doen. De hond moet netjes in snelle pas of draf lopen, moet zich zonder verzet laten betasten door een vreemde en zijn gebit kunnen laten zien, en moet enige tijd rustig en zich zo voordelig mogelijk tonend in stand blijven staan. De eigenaar moet leren hoe hij de hond hierin kan ondersteunen.

Train z'n natuurlijke instinct

Speurtraining

Speuren is super leuk om te doen met je hond, want elke hond snuffelt en gebruikt zijn neus graag. Het is natuurlijk instinctief gedrag wat vanaf de geboorte aanwezig is. Het is geschikt voor elke hond en vanaf 8 weken oud.

Één van de diensten van Time To Walk die wij aanbieden is speurtraining, hierbij leren we je hond om zijn neus gericht te gebruiken. We gaan de hond leren een uitgezet mensen spoor te volgen. Speuren is zowel fysiek als mentaal een uitdaging voor je hond en heeft naast het leuk samenwerken ook nog andere positieve punten.

  • Actieve honden kunnen hun teveel-aan-energie kwijt.
  • Onzekere honden leren zelfstandig te werken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Geschikt voor de oudere hond.
  • Geschikt voor honden met gedrags- of medische problemen (vb. HD, atrose) i.v.m. de ontspannende werking.
Samen één team

Gedragsbegeleiding

Weet u even geen raad met het vertoonde gedrag van uw hond? Denk hierbij aan angst, agressie, trekken aan de lijn, onzekerheid. Wij komen langs voor een kennismaking en kijken naar het probleem waar u tegen aanloopt. U krijgt meteen tips en hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van het probleem komen wij nogmaals langs of we gaan naar een locatie.
Er volgt als laatste een evaluatie en nazorg bezoek of wandeling.

Time To Walk zorgt ervoor dat hond en baas een gezonde eenheid zijn.